İSTANBUL / MALTEPE - Kadir Has İlkokulu

Değerler Eğitimi ‘Sabır’ teması okulumuzda işleniyor

Mrt

İstanbul Öğrenci Meclisleri Projesi kapsamında 01-07 Mart 2024 Yeşilay Haftasında; okulumuzda sınıf temsilcileriyle bir araya gelerek, bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Koridor ve sınıf panoları oluşturularak Yeşilay Haftası etkinlikleri gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuzda "Veli Akademileri" projesi kapsamında Psikolog Pelin ÖZDEMİR "Teknoloji Bağımlılığı" konusunda seminer verdi. Kendisine ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyoruz..

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Çok hızlı bir şekilde okulumuzu tahliye ederek başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik.

Şbt

İstanbul Teknik Üniversitesinin ERASMUS+ Projesi kapsamında Romanya, İtalya, Belçika ve Portekizden gelen 40 öğretmen ve yöneticiyi okulumuzda misafir ettik. Kültürümüzü tanıtıp , bilgilendirdik. Eğitim sistemlerimiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Projemiz ile ilgili Ulusal basında çıkan haberlerimiz.

Şbt

Öğrencilerimiz Sosyal Sorumluluk Projesi hayvanlarlar ile çekindikleri resimlerden oluşan Hayvanlarımız Sergisi hazırladılar. Sergide hayvalar için mama toplayıp, sokak hayvanlarını doyurdular. Duyarlı davranışları için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Öğrencilerimiz Botley robot ile yön kodlarını ve döngülerini kullanarak kodlama yapar, algoritma oluşturarak hareketi sağlar.

Şbt

Okulumuz öğrencileri öğretmenleri Özlem DEMİR başkanlığında ´´4 Ekim Hayvanları Koruma Günü´´ Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında;

Hilltown Awm´ye giderek poşetledikleri hayvan yemlerini sivil halka dağıtarak, kendileri için bir hayvan beslemelerini rica ettiler. Bu anlamlı çalışmaları için öğrencilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Şbt

AKIL OYUNLARI VE SATRANÇ & ROBOTİK KODLAMA % DRAMA ATÖLYESİ VE GÖRSEL SANATLAR ATÖLYELERİMİZDE ÖĞRENCİLERİMİZ ÇEŞİTLİ SOSYAL, KÜLTÜREL, BİLİMSEL VE AKADEMİK ÇALIŞMALAR YAPMAKTADIRLAR.

Şbt

"Geri Dönüşümüz Muhteşem Oluyor" Anasınıfı Proje Çalışmaları kapsamında,  Anasınıfı öğrencilerimiz geri dönüştürülebilir atıkları kullanarak çeşitli çevre dostu oyuncaklar,ritim aletleri, sanatsal etkinlikler düzenlediler .

Ock

Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Teknoloji Yarışmaları'na başvurular başladı!

Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2024’te bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride yarışmalar düzenlenecek. TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 7. yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için mücadele eden gençlerin başarılı ve öz güvenli projelerine sahne olmaya devam ederken ön eleme aşamasını geçen takımlara 55 milyon TL maddi destek, TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara da 30 Milyon TL ödül verilecek.

TEKNOFEST 2024’te Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi gençlerin ilgiyle takip ettiği 46 farklı teknoloji yarışması düzenlenecek. 2023 teknoloji yarışmalarından farklı olarak TEKNOFEST 2024 kapsamında Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları ise ilk defa başvuruya açılacak.

İlkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar başvurulabilen, tamamı geleceğin odak alanlarında kurgulanmış yarışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve başvurunuzu gerçekleştirmek için https://mth.tc/TEKNOFEST2024Yarismalar adresini   ziyaret edebilirsiniz.

Son başvuru tarihi 20 ŞUBAT!

Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda fikri hür, vicdanı hür gençliğin sorgulaması, üretmesi ve geliştirmesi için;

TEKNOLOJİ GELİŞTİREN BİR TÜRKİYE HEDEFİYLE…

TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmaları’na başvurular başladı! Son başvuru 20 ŞUBAT! Başvuru için: https://mth.tc/2024Yarismalar

Ock

T.C Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın herkesin eğitim haklarından faydalanması maddesi esasına dayalı olarak, çevresel sürdürülebilirlik ve kentsel her türlü dönüşüm bilgisi ve kent yaşamı algısını, İlkokul öncesi ve ilkokulsürecini içine alan yaş gurubunda çocukların, çocukça öğrenebilecekleri, çocukça engellilik paylaşımıyla ve kent yaşamı bakışıyla projeler üretebilecekleri, buluşabilecekleri bilgi ve beceri atölyeleri açılması, dijital verimliliklerinin geliştirilerek bilişimle buluşmalarının sağlanması ve ulusal, uluslar arası çocuk iletişim ağı kurulmasıamacıyla Okulumuzda DOKULAR,MESAFELER ve FARKLAR Projemizi yürütmeye başladık.

Kas

İstanbul Teknik Üniversitesinin ERASMUS+ Projesi kapsamında Romanya, İtalya, Belçika ve Portekizden gelen 40 öğretmen ve yöneticiyi okulumuzda misafir ettik. Kültürümüzü tanıtıp , bilgilendirdik. Eğitim sistemlerimiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk. İTÜ de proje sorumlusu Menekşe ONBAŞI hocamıza  ve gelen grubun sorumlusu Adina hocamıza okulumuz adına teşekkür ediyoruz.